Ida Johnsson

Jag är en 19-årig tjej uppvuxen i Hällby. Jag har precis tagit studenten efter tre år på det Samhällsvetenskapliga programmet på Rekarnegymnasiet. Förutom att dansa så älskar jag att umgås med mina nära och kära, laga mat och uppleva nya saker.

 

Jag har dansat på dansskolan i 12 år och stapplade in genom dansskoleentrén när jag var 7 år gammal. Jag fastnade direkt för stilen disco och fängslades totalt utav den häftiga stilen där man pumpade bröstkorgen och vickade på höfterna till ett snabbare tempo. Jag minns det som igår när jag för första gången fick inta scenen med min dansgrupp på teatern här i Eskilstuna. Det var en obeskrivlig känsla att få stå där och dansa på en riktig scen och när alla andra barnen gick av scenen stod jag kvar och bockade, jag ville inte gå av.

 

Let´s Move har varit en otroligt stor del utav min uppväxt och utan dansskolan skulle jag inte vara den Ida jag är idag. Jag har fått uppleva alltifrån magiska dansuppvisningar till att kliva ut på främmande tävlingsgolv i andra länder och representera svenska landslaget. Jag är så tacksam för allt och blir helt varm i hela kroppen när jag tänker på det. Det är dessa magiska ögonblick och stunder man bär med sig resten utav livet. Jag kommer till exempel aldrig glömma den gången jag klev ut på VM-golvet i Tjeckien och hela svenska hejarklacken reste sig upp på läktaren och hejade på lilla 10-åriga Ida. Det var en utav de häftigaste stunderna jag varit med om.

 

Idag tävlar och tränar jag fortfarande i disco men dansar även många andra stilar för att bli en så bred dansare så möjligt. Sen tre år tillbaka har jag fått äran att förmedla min kunskap och glädje till andra ungdomar och barn som vill dansa. Någonting som ger mig otroligt mycket kärlek och glädje.

 

På mina lektioner blandas glädje, fokus och utveckling. Jag vill att mina elever alltid går ut ifrån danssalen och känner att de fått ut någonting utav mina lektioner. Oavsett om det är svett, ett nytt danssteg eller ett gott skratt så är jag nöjd. Jag vill att alla mina barn och ungdomar ska minnas mig och mina lektioner, men framförallt gå där ifrån med den viktigaste lärdomen utav dem alla, dans är glädje, dans är kärlek.