Julia Ström

Jag var fyra år när jag klev in i danssalen för första gången, jag var förtrollad redan från första stund. Det finns då som nu inget som slår känslan av när basen pulserar i kroppen och när friheten och gemenskapen infinner sig när man får dansa och uttrycka den man är. Jag har dansat på Let’s Move sedan 2010 och det är helt fantastiskt att fortfarande få vara en del av denna underbara familj.

 

Ett av de bästa minnena jag har är när jag klev in på dansskolan för första gången. Jag kände mig så otroligt välkommen och jag kände en glädje och en värme som jag aldrig tidigare upplevt. Detta tillsammans med lärare som hade så mycket att ge och som verkligen brydde sig. Jag har under åren på Let’s Move blivit tränad i balett, jazz, contemporay, streetjazz, ragga, hiphop, house och poledance. För några månader sedan flyttade jag tillbaka till Eskilstuna efter ett år i London där jag jobbade och även dansade. Jag dansade dagligen på Pineapple Dance Studios och Studio 68 där jag bland annat tog klasser för koreografer som Yanis Marshall, Brian Friedman och Lukas McFarlane.

 

Det var i London som jag hittade kärleken till att dansa i klackar och till den kommersiella stilen, den som jag nu själv vill framhäva på mina klasser. Jag fokuserar mycket på känsla och på självförtroende på mina lektioner. Mitt mål är att man genom detta ska hitta sitt egna uttryck i dansen. Det är även otroligt viktigt att lära känna sin kropp, teknik kommer alltid att vara a och o för att bli en bra dansare, det är just därför som jag väljer att lägga extra mycket vikt vid detta. Jag bidrar med så mycket energi och inspiration som jag bara kan på mina klasser av den enkla anledningen att det viktigaste för mig är att du ska ha roligt!

Kärlek /Julia