Alice

I år sätter vi upp en egen version av Alice i Underlandet på Eskilstuna teater den 10-11 december.

Varje kurs har blivit tilldelade ett nummer, grupperna är antingen med på alla fyra föreställningar eller endast de två som är på lördagen eller söndagen. Uppdelningen ser man nedan. Kolla först vilken föreställning ditt barn ska delta i innan ni köper biljetter.

Lördagens föreställningar

Söndagens föreställningar

Alla föreställningar

Det är viktigt att man är med på alla föreställningar gruppen blivit tilldelad, är det ett problem så prata med er lärare. Grupperna övar in dansen med olika placeringar och det kan förekomma duo delar eller kanon, det blir då väldigt svårt för dansarna om någon helt plötsligt inte är på plats. För att alla ska få en chans att se föreställningen så behöver alla grupper vara med på flera föreställningar. Biljetterna kan ta slut då teatern har ett begränsat antal platser.

Tryck på bilden för köpa biljetter.

Samling

Samling för eleverna är 1 timme innan föreställning och insläpp för föräldrarna 30 min innan föreställning. Alla dansare går in genom vanliga entrén på teatern, man går då direkt och sätter sig i salongen för publik för samling och information. (Man får inte gå på dans/scen golvet med ytterskor.) Dansarna delas där upp till antingen lilla scen till höger eller logerna till vänster. Ha gärna med så lite ”stora” ytterkläder som möjligt då det tar mycket plats. När dansarna är klara vill vi att man hämtar dem utan för ingången antingen till lilla scen om ert barn är där eller vid logeentrén om de är där. 

Det är lång väntan bakom scen. Därför rekommenderar vi att man har med sig något att äta och att pyssla med. Vi vill också att de yngre eleverna som inte har egen telefon har en liten lapp med ett nummer som vi kan nå den som är ansvarig för barnet där och då ifall att vi skulle behöva det. 

Varje föreställning vill vi att varje grupp med barn under 11 år har en eller två vårdnadshavare/vuxna från gruppen med bakom scenen. De har då inte möjlighet att se barnet dansa den föreställningen. De vuxna som är med bakom scenen hjälps åt och är vuxna tillsammans med våra ledare för alla de barn som är där men har ansvar för just ”sin” grupp.

Då det är två föreställningar samma dag så vill vi att man hämtar sitt barn mellan föreställningarna så att de får komma därifrån ett tag, även om det bara är en liten stund. Man kan gå ner på stan och äta eller fika kanske. Gå en promenad eller ta en tur till lekparken. Alternativt att de går i väg och äter med kompisarna. Dansskolan har inte möjlighet att ta ansvar för några elever mellan föreställningarna. Vill man hälsa på sitt barn i pausen så får ni bestämma med barnen att träffas i foajén, cafét eller i korridorerna in till publiksalong. Vi vill inte att föräldrar kommer in bakom scen i paus då vi redan är väldigt många i lokalerna. Vi ser gärna att de yngre barnen hänger kvar med oss bakom i pausen. Pausen är bara på 20 min så man hinner inte så mycket mer än att fika lite. 

Genrep

Vi kommer att ha extra repetitioner på dansskolan måndag 5 december, tisdag den 6 december och onsdag den 7 december, vecka 49. Grupperna har fått en tid då de ska vara på dansskolan för genrep och det är i den ordningen som de dansar i på föreställningen. Tider för extrarepetitionerna kommer inom kort. Genrepet är på dansskolan och vi dansar då i de kläder som vi ska ha på oss på föreställningen.