Dans i skolan

Att få ha dans i skolan kan ha en betydande positiv effekt på barn och ungdomar. Det kan vara en höjdpunkt på dagen då eleverna får använda kroppen på ett kreativt sätt och bidra till att utveckla såväl motorik som konstnärlighet.

Vi jobbar med olika skolor med olika åldrar och lite olika agenda. Det kan vara yngre barn som jobbar med musikalitet och motorik eller äldre elever som har möjlighet att välja dans som profil i sin utbildning och som får möta olika danstilar och skapa på egen hand.

Kontakta oss gärna för mer information eller om du vill veta mer om hur ett samarbete med din skola skulle kunna se ut.

Barn och ungdomar älskar att dansa

Det är viktigt att skolan ger alla elever möjlighet att upptäcka dansen som uttrycksform. Dans i skolan har stor betydelse för barn och ungdomar när det gäller att stärka den egna identiteten och våga ta plats i samhället. Genom dansen får barn och unga mötas över språkgränserna.

Vi på Let’s Move kommer gärna till din skola och undervisar i olika dansstilar. Det kan exempelvis vara vid enstaka tillfällen som friluftsdagar, temadagar.

Vi kan också erbjuda återkommande tillfällen som till exempel elevens val eller gymnastiklektioner – allt för att få in dans i skolan som vi vet är så viktigt.

Med utbildad och kompetent personal inom olika dansstilar kan vi erbjuda den dansundervisning ni önskar.

Låt eleverna komma till oss

I våra lokaler på Tunaforsgatan 1 på söder kan vi ta emot upp till 40 elever samtidigt eller upp till 100 elever uppdelade i tre olika studios. Självklart kan vi även komma ut till skolan men då till en anpassad yta som till exempel en idrottshall.

Skapande Skola

Anlita Let´s Move för projekt inom Skapande Skola.
Skapande Skola är ett projekt som ligger under Kulturrådet som är tänkt för att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet, målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjlighet till eget skapande ökar.

Boka

Kontakta oss för att boka eller för att få mer information om hur ett samarbete med din skola skulle kunna se ut.

Mail@letsmove.info