Lina

Lina Müller

Jag började min danskarriär 2004 när jag var 4 år gammal och tog min första klass i barnbalett i Strängnäs där jag är uppvuxen. När jag var ungefär 10 år åkte jag på dansläger med min balettgrupp och blev då även förälskad i jazzdansen. 2014 bestämde jag mig för att satsa på dansen fullt ut och började pendla till Stockholm för lektioner på balettlinjen 5 gånger i veckan, repertoire, tåspets träning och jazzdans. I 6 år tränade jag 11 gånger i veckan i Stockholm och deltog då även i föreställningar på bland annat Oscarsteatern och kungliga slottet.

Jag testade även på nya stilar så som modern dans, hiphop, street och house. Sedan 2018 har jag även undervisat i dans. Jag undervisar bland annat i stilarna barndans, balett och jazzdans. 2019 började jag ett nytt kapitel i mitt liv med universitet i Västerås och pole dance, vilket jag numera även är instruktör i.

Jag har dansat på let’s move i många år och har varit med på flertalet föreställningar på både teatern och scenen på Parken Zoo vilket alla i sig är fina minnen. Något jag direkt kopplar samman med let’s move är dock min första danslärare där, Nathalie, som lärde mig jazzdans och fick mig att älska att testa på nya stilar inom dansen och ständigt utvecklas. Det är något jag lever efter än idag och jag minns henne fortfarande som en av mina bästa danslärare.

På mina lektioner hoppas jag på att kunna ge mina elever samma kärlek till dansen som jag fått uppleva, samtidigt som utmaningar och frustration är en del av resan de med. Dessutom vill jag ge kunskap om dansteknik som kan appliceras på alla dansstilar då kroppen är dansarens instrument och behöver hanteras rätt för att hålla och orka med att göra det man älskar i många år framöver.