Nora

Nora Thomasdotter

Jag började dansa när jag var tre år gammal på Västerås danscenter. Från ung ålder har jag tävlat i olika stilar för SDL och SDO. Jag har tävlat i disco, discofreestyle, jazz och modern dans i både solo, duo och grupp. Jag har flera guldmedaljer internationellt och nationellt, samt flerfaldig svensk mästarinna i disco, discofreestyle, jazz och modern. Jag har även vunnit världsmästerskapen i disco solo 2019 och discofreestyle 2017. Jag har utbildat mig till yrkesdansare på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm inom modern samtida dans och balett (en treårig utbildning). Där har jag även fått chansen att praktisera på bl.a. dansens hus i Stockholm med MELO-collective, med Helena Franzén i Örebro och på Spira Kulturhus ungdomskompani i Jönköping. Jag har koreograferat för flera dansare under utbildningen och arbetet som danslärare på olika ställen.

Jag har många fina minnen från tävlingsdansen. Ett av de starkaste var när jag för första gången kom till final på världsmästerskapen i disco solo i barnklass. Det var en otrolig upplevelse att få vara med om en final för första gången och all den glädje och gemenskap som vi alla delade.

Jag ser dans som ett sätt att skapa, uttrycka och förena människor genom rörelse och musik. Min främsta ambition är att skapa en varm och inkluderande miljö där man som dansare kan utveckla sin teknik, bygga självförtroende och samtidigt ha grymt roligt.

Med kärlek, Nora