Skönheten & Odjuret

Nu är det snart dags för höstens elevföreställning.

I år sätter vi upp en egen version av Skönheten & Odjuret på Eskilstuna teater den 9-10 december.

Varje kurs har blivit tilldelade ett nummer, grupperna är antingen med på alla fyra föreställningar eller endast de två första eller de två sista föreställningarna varje dag. Uppdelningen ser ni nedan. Föreställningarna ligger utanför terminens ordinarie tid och är helt valfri att delta i. Har man inte möjlighet eller inte vill delta så meddelar man sin lärare så fort som möjligt. De sista veckorna läggs mycket tid av lektionerna till just gruppens nummer på föreställningen. Även om man inte ska vara med så får man en placering och är med och dansar som vanligt. Att bygga ett nummer till en scen är en stor del av en danskurs. 

Det är viktigt att man är med på alla föreställningar gruppen blivit tilldelad, är det ett problem så prata med er lärare. Grupperna övar in dansen med olika placeringar och det kan förekomma duo delar eller kanon, det blir då väldigt svårt för dansarna om någon helt plötsligt inte är på plats. För att alla ska få en chans att se föreställningen så behöver alla grupper vara med på flera föreställningar. Biljetterna kan ta slut då teatern har ett begränsat antal platser.


Uppdelning föreställningar 9-10 december


Genrep
I år har vi två genrep inför föreställningen. Ett på dansskolan och ett på teatern. Vid båda tillfällena har man scenkläder på sig.

Genrep på dansskolan sker tisdag 5 december, onsdag den 6 december och torsdag den 7 december, vecka 49. Grupperna får en tid då de ska vara på dansskolan för genrep och det är i den ordningen som de dansar i på föreställningen. Tider för extrarepetitionerna ser du här nedan, Genrepet är på dansskolan och vi dansar då i de kläder som vi ska ha på oss på föreställningen.

Genrep på Teatern sker kl. 09.00 lördagen den 9 december. Vi samlas i publiken på teatern kl. 08.30. När man har dansat sitt nummer får man lämna teatern. Nr 1-15 tar ca 45 min, nr 16-30 ca 45 min och nr 31-47 ca 45 min. Plus minus 15 min. Eleverna sitter i publiken till ca två nummer innan sitt nummer och om man är kvar så får man sätta sig i publiken igen.


Biljetter
Biljetterna släpps måndagen den 13/11 kl 16.00. Biljetterna kan ta slut, återbetalning gäller INTE på biljetterna. 

På teatern får man inte ta med sig ytterkläder in i salongen. Vi erbjuder därför besökarna att hänga in sina ytterkläder i garderoben i Entrén för 20kr per jacka. Du kan köpa en garderobsbiljett redan innan via hemsidan när du bokar biljetter. 

T-shirt
Beställ vår Skönheten & Odjuret t-shirt som minne från årets föreställning. Endast förbeställning via hemsidan, t-shirten hämtas ut på teatern under föreställningshelgen. Vi tar emot beställningar tom den 26/11.

Café
Under pausen kan du passa på att köpa lite fika i cafet, det finns både utanför balkong och parkett. Du kan köpa en cafebiljett redan innan via hemsidan när du bokar biljetter. 


Samling 
Samling för eleverna är 1 timme innan föreställning och insläpp för föräldrarna 30 min innan föreställning. Alla dansare går in genom vanliga entrén på teatern, man går då direkt och sätter sig i salongen för publik för samling och information. (Man får inte gå på dans/scen golvet med ytterskor.) Dansarna delas där upp till antingen lilla scen till höger eller logerna till vänster. Ha gärna med så lite ”stora” ytterkläder som möjligt då det tar mycket plats. När dansarna är klara vill vi att man hämtar dem utan för ingången antingen till lilla scen om ert barn är där eller vid logeentrén om de är där. 

Då det är två föreställningar samma dag för några elever så vill vi att man hämtar sitt barn mellan föreställningarna så att de får komma därifrån ett tag, även om det bara är en liten stund. Man kan gå ner på stan och äta eller fika kanske. Gå en promenad eller ta en tur till lekparken. Alternativt att de går i väg och äter med kompisarna. Dansskolan har inte möjlighet att ta ansvar för några elever mellan föreställningarna. Vill man hälsa på sitt barn i pausen så får ni bestämma med barnen att träffas i foajén, cafét eller i korridorerna in till publiksalong. Vi vill inte att föräldrar kommer in bakom scen i paus då vi redan är väldigt många i lokalerna. Vi ser gärna att de yngre barnen hänger kvar med oss bakom i pausen. Pausen är bara på 20 min så man hinner inte så mycket mer än att fika lite. 

Varje föreställning vill vi att varje grupp med barn under 11 år har en eller två vårdnadshavare/vuxna från gruppen med bakom scenen. De har då inte möjlighet att se barnet dansa den föreställningen. De vuxna som är med bakom scenen hjälps åt och är vuxna tillsammans med våra ledare för alla de barn som är där men har ansvar för just ”sin” grupp.

Det är lång väntan bakom scen. Därför rekommenderar vi att man har med sig något att äta och att pyssla med. Vi vill också att de yngre eleverna som inte har egen telefon har en liten lapp med ett nummer som vi kan nå den som är ansvarig för barnet där och då ifall att vi skulle behöva det. 


Kläder
Information kring kläder skickas ut via mail inom kort. Har man frågor kring det så är det bara att höra av sig. De som ska låna något från dansskolan kommer att få testa det innan under lektion och sedan på genrepet. De får sedan det dem ska låna på teatern och lämnar tillbaka det innan de går hem.