Tävlingsdans på Let´s Move

Dansskolan tillhör förbundet SVERIGES DANSORGANISATION (SDO) som genom Swedish danceleague arrangerar ca 30 tävlingar per år. Man kan tävlingsdansa i disco, hiphop, slow, engelsk freestyle, artistic ballroom och konstnärlig dans.

För att få tävla behöver man först gå en vanlig kurs i den stil man vill tävla i. Sedan går man även i en tävlingscoachningsgrupp för att få träna på sin tävlingsdans samt få coachning av lärare. Man kan tävla i solo, duo och grupp.

När man börjar tävla så börjar man i bronsklass. På lektionerna hjälper läraren dansarna att anpassa en dans de kan sen tidigare terminer så att de har något att börja tävla med. För att få ett eget program tar man en privatlektion, se info nedan.

Kom igång!

  • Prata med er lärare som hänvisar er till en tävlingscoachning.
  • Kom överens med den läraren om när man är redo för sin första tävling.
  • Vill man ha en egen dans bokar man in en privatlektion eller ett PDT startpaket (privat dans träning).
  • Gå in på DANS.SE och skapa en profil för dansaren på sidan. Man söker om en provlicens för Let´s Move Eskilstuna och sedan väntar man på att få sin licens godkänd. Fråga i vår reception om hjälp när det gäller dans.se
  • Anmäl dansaren till den tävling man kommit överens om på dans.se. Har man frågor om hur det går till så frågar man i receptionen.

Första tävlingen kostar licensen inget, utan man väljer en provlicens.

Anmälningsavgift till tävlingen är 300kr som man betalar på dans.se när man gör sin anmälan. Det är viktigt att man anmäler och betalar innan sista datum.  Om man inte betalar i tid får man först en förseningsavgift på 100kr av dansskolan i administrationsavgift, blir det mer än en vecka sent får man en förseningsavgift på dans.se på ytterligare 200kr.

Efter första tävlingen behöver man köpa en licens, den kostar 400kr och ska vara betalt innan sista datumet för den aktuella tävlingen. I licensen ingår en försäkring via förbundet.

När man tävlar i bronsklass tävlar man på en tävling som heter Rising star. Det är alltid tre tävlingar per termin och ibland tillkommer det någon extratävling. Dansskolan har i den mån de går tränare med på tävlingarna som coachar och hjälper dansarna. Det finns även en föräldraförening som arrangerar bussresor och boende när det behövs. De har även lagledare på plats som hjälper till med allt från nummerlappar till att dansaren kommer in rätt på tävlingsgolvet. Information om föreningen hittar du på www.foreninglm.se

Privatlektion

För att komma igång med en tävlingsdans kan man köpa ett PDT start-paket där det ingår en privatlektion på 60 min och en coachningslektion på 30 min. Då får man ett eget program anpassat efter egen nivå.

Mer information om PDT-paketen hittar du här nedan.