Let’s Move Cup

NU KÖR VI!

Gå in på http://www.vote4dance.com  Välj Let’s Move cup och klicka på tidsschema så ser du när man ska dansa. 

Välj Let’s Move Cup
Under Tidsschema ser ni när varje disiplin börjar och i vilken ordning man dansar.
Under tävlanden kan ni se vilket nummer man har och vilka man tävlar med.

Hur går det till?

På lördag kommer man till Sporthallen 1 timme innan man ska dansa, se tid på vote4dannce.  Om man vill kan man vara med oss hela dagen kl. 9.30-14. 

När man kommer till hallen byter man om till de kläder man ska tävla i. Tävlar man i rekrytering eller bronsklass så måste man ha kläder utan glitter, inget silver, guld eller paljetter. Tanken är att man ska kunna tävla i sina vanliga träningskläder. Tävlar man i disco eller hiphop så har man skor på sig. Samma som man har på träning går jättebra. Man kan fixa sig lite extra om man vill, det är viktigt att man känner sig lite piffad och fin/cool. Dock får man inte ha något smink i barnklass upp till 12 år. 

När man är ombytt så går man till danslärarna som hjlälper till att sätta på en nummerlapp. Man behöver ha med sig 4 säkerhetsnålar till det. Sedan ställer lärarna iordning barnen och visar hur det kommer att gå till. 

Tävlingen är uppdelad i ronder och heat. Via vote4dance kan man se vilken rond varje klass dansar i. Så via sin telefon kan man följa med i tävlingen. Två ronder innan man ska dansa på golvet måste man vara på plats i hörnet av dansgolvet där vi har ”inkastare” som ställer upp dansarna.

När det sedan är dax går barnen in på golvet, det får vara max 13 dansare på golvet samtidigt. Alla dansar en minut till samma låt, några dansar samma dans och det går jättebra! När man har dansat klart springer man tillbaka till lärarna som hjälper till och se om man gått vidare till andra chansen eller direkt till nästa runda.ALLA FÅR DANSA MINST 2 GÅNGER VAR. På den här tävlingen hjälps vi åt, hejar och hjälper till om någon tappar bort sig. Så får man inte göra på en riktkig tävling.

Det rör sig tre stycken domare runt golvet som har i uppdrag att dela ut ett visst antal X per heat. Några går vidare och de andra går till ”andra chansen”, detta visas på en skärm i hallen. När alla ronder är klara har vi en prisutdelning, alla får komma fram och ta emot en medalj även om man inte har dansat final eller kommer på pallen. Så man är kvar på tävlingen tills den stil man dansat är klar.

När prisutdelningen är klar kan man lämna tävlingen men man får också gärna vara kvar och titta på de andra som ska dansa.

Under tävlingen kommer vi att ha lite uppvisningar från de som tävlar i slow och på lite högre nivå i de stilar man kan tävla i. 

Publik! 
Vi behöver en stor publik så att dansarna får känna på hur det är med mycket folk i hallen. Så ta med kompisar å hela släkten för att titta på tävlingen. Se entrepris på bildern nedan.

Föreningen Let’s Move
Det finns en aktiv föräldrarförening på dansskolan, de är medarrangörer för tävlingen. Under dagen kommer de att finnas på plats för frågor. Nästa riktiga tävling är den 27 april i Hallsberg. Sista anmälningsdagen för det är den 21 mars. Föreningen kan hjälpa till på plats med att få till en anmälan. Annars frågar man bara om hjälp i receptionen på dansskolan sen.